Οι διακρίσεις, η ρατσιστική βία και η ρητορική μίσους βρέθηκαν στο επίκεντρο της τριήμερης εκπαίδευσης που διοργάνωσε η Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα αποτελείται από ετήσιο κύκλο σεμιναρίων,, συμμετοχή στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο,καθώς και εκπαιδεύσειςκαι στοχεύει στην εκπαίδευση, τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών, υπευθύνων χάραξης πολιτικής, ειδικών και των μέσων ενημέρωσης.
Το κύριο, μακροπρόθεσμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής στην Ελλάδα είναι τα Ετήσια Σεμινάρια, τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί τον βασικό προσανατολισμό της Σχολής – εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπολέμηση των διακρίσεων, την κοινωνική συμπερίληψη, τη δημοκρατική ιθαγένεια/ιδιότητα του πολίτη, την ελευθερία της έκφρασης, τη δημοκρατική διακυβέρνηση, την ισότητα και την έμφυλη βία, τη μετανάστευση και την προστασία του περιβάλλοντος. Συχνά, οι θεματικές αυτών των σεμιναρίων αφορούν διατομεακά θέματα, ενώ οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται δια ζώσης, υβριδικά ή ψηφιακά, ανάλογα με τις συνθήκες. Το πρόγραμμα προβλέπει τρία σεμινάρια σε εθνικό επίπεδo, καθώς και συμμετοχή στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο.
Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών και διοργανώνονται σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα για την επίτευξη κάλυψης και συμμετοχής όλης της επικράτειας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω διαδραστικών διαλέξεων και εργαστηρίων και έχει σχεδιαστεί με τρόπο που, πέρα από την εντατική εργασία, να αφήνει χρόνο στους συμμετέχοντες για δικτύωση. Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον κανόνα του Chatham House, ο οποίος επιτρέπει ανοιχτή συζήτηση με τους ομιλητές και μεταξύ των συμμετεχόντων.
Επιπλέον, η Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργανώνει ετησίως αρκετά σεμινάρια και εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων σε συγκεκριμένα θέματα που απευθύνονται σε τοπικές αρχές, ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικούς, διαπολιτισμικούς διαμεσολαβητές, επαγγελματίες του ανθρωπιστικού τομέα και άλλες ομάδες.